RÖR INTE HUNDARNA

Har precis kollat på en film, The Hills have eyes. Visst, jäkligt spännande, satt och var spänd hela tiden. Men jag har så konstiga "tycka till" om filmer. I många filmer ska det vara med hundar, och som ni vet så älskar jag dessa fyrbenta varelser. Men i säkert 90% av filmerna dör hundarna, men småbarnen klarar sig typ alltid. Kan det inte vara en liten vändning så jag blir glad?;
Hundarna överlever och barnen dör. And so they lived on happily ever after... ;)
Nu får ni inte tycka att jag är störd och hatar barn, för jag älskar verkligen barn! Men att det alltid ska vara samma visa?!
Well, well....
 
Såg en krypande fästing på Minja nu under filmtittandet. Mysigt att veta att man ska dela säng med denna insektsåtdragande varelse.. Får ha konstant fästingkoll på en själv dåra. Mysigt, jag som älskar fästingar! Vad har de för nytta egentligen? De för bara död med sig - död, sjukdommar och fobier. Jag menar, det är ju inte så att de har ett syfte? Inga vill ha dem, inte ens fåglarna! Haha, så kul jag e..
 
Ska nu ut på en prommenix med vovvisen, sedan ska jag nog smsa lite och slökolla på film i sängen. Imorgon blir det till att tvätta lortfian.. Efter alla våra små utflykter till skogen, såklart efter ett regnväder.
 
Hoppas er kväll blir bra och ni får sova gott! Jag kommer nog drömma mardrömmar om fästingar som bor mitt ute i öknen tillsammans med andra människo- och hundätande, missbildade efter atombomber-fästingar. Trevlig kombo med skräckisen och dagens trauma.. ;)
 
Ha de'gött!!

Dagens låt 2012-06-30

Dagnes låt är Mockingbird med Eminem
 
 

Tandlossning

Hej igen!
Kom precis hem från lite hundtillbehörs-shopping. Vi gjorde som enligt planen;
vi åkte först till Sickla och sedan Bromma Zoo och inga olyckor hände i bilen! Det är knappt något drägel alls längre, och hon slappnar verkligen av nu. Inga skakningar/darrningar alls, bara djupa andetag. Duktig flicka, hon :)
I Sickla bytte vi ut hennes kläder till en storlek större. I Bromma blev det väll mer av shopping;
Schampoo, nytt godis, ny mat och transportbur (av något slag). Men den var då lite stor så pappa ska snart åka tillbaks för att byta till en mindre storlek. Man ska ju kunna gå och bära på transportburen i de trånga gångarna på finlandsbåten och få plats i de små hytterna.
 
När vi kom hem började Minja även klia sig mycket runt munnen ett tag, och helt plötsligt föll det ut en liten tand!
 
       Nya hundmaten med fisk :)
Nytt godis, som även min puff-hane avgudar!
Schampoo med Aloevera, bra för nakenhundar tydligen.
Minja i den lite för stora buren..
Duktig flicka i bilen
Tanden ramlade av!
 
 
 

Lördag

God mogon läsare!
Denna natts sömn har nog varit den skummaste någonsin... Jag, pappa och Minja stupade i sängen vid elva tiden, efter en tidig och lång dag. Pappa vakndade tydligen rätt omedelbart och lade sig i sängen och lämnade mig åt nackspärrens famn. Men vad kan man begära...? ;)
Planen/planerna är att åka iväg till en Zoo-affär för att byta ut polotröjan som var för liten. Antagligen byter vi regnrocken också då det var samma storlek på dem. Vi kommer även kolla på transportbur, en Canvasbur.
Först kommer vi då åka till Simbi i Sickla. Hittar vi inte det vi söker åker vi till Bromma Zoo. Åker vi dit kommer jag kolla vad ett halsband med namnbricka kommer kosta, då jag vill ha en sådan till lilla voven. :)
Självklart kommer Minja följa med!! :) Svårt att mäta alla saker med ögonen. Bäst att hon följer med så att allt verklige är lagom stort. Även bra miljö- och bilåkarträning.
 
Ska slänga på mig något passande och borsta tänderna.
 
See you later aligator!
 
Canvasburar :)

Pizza

Sitter och värmer upp ugnen så jag kan stoppa in en Grandiosa i ugnen.  Har varit ute med hunden en timme nu, och inget bajs.... Hon har inte skitit på hela dagen plus att hon har ätit som den! Hon går nu runt och luktar i köket (jag är här och gör mat, och där jag är är hon...) vilket jag ser som om att hon letar efter en bajsplats. Kanske lite naiv nu, men men... Kan inte springa ut nu iallafall, med tanke på att pizzan sitter i ugnen. I sådanna fall får det bli en riktig snabbis, då pizzan ska vara i ugnen i ca 10 min.
Men med min tur kommer säkert ugnen sätta eld på sig själv, så jag låter henne bajsa inne isånna fall.. Har inget val :S
 
Detta blir min första måltid jag äter idag, kom jag nyss på... *woops*
 
Aja, ska sätta mig på balkongen en stund och njuta av kvällsluften i ... tio minuter  :)

Irländsk varghund

En annan ras som jag bara älskar är den Irländska varghunden. De är så stora och grassiösa, helt enkelt vackra att skåda.
Hittade ett videoklipp på en Irre som antagligen förklarar en del över hur rasen är... ;)
 
                                     

BAKSUGEN

Hej hej! Ni vet inte hur gärna jag vill baka just nu!! Speciellt muffins och cupcakes.. Jag har inte gjort cupcakes själv någon gång, men någon gång måste ju vara den första? ;)
Men bakandet får nog vänta en stund. Vi har inga ingredienser eller någonting hemma; mjöl, kakao och maragrin saknas. Tror även nya ägg måste införskaffas.
Men med tanke på att jag är ensam hemma med vovven kan jag inte sticka iväg till affären och handla (pappa kommer inte hem förens sent då han ska på middag med jobbet). Det får väll bli någon annan gång antar jag... Får sukta mig själv med dessa bilder ist.. :(
 
 

Newfoundlands hunden

En ras som gör mig knäsvag, en hund jag drömer om att en dag få äga. Jag vet att det antagligen inte kommer bli så, men drömmar får en att längta och hoppas...
 
Lite fakta om vovven:
Newfoundlandshunden kommer från Newfoundland (wow.. ;p) och var menade för att följa med ut på havet/vattnet och fånga in fiskenät och även hoppa i efter fisk om de ramlade av kroken. De har även används som livräddare. Anledningen till att de kan utföra dessa aktiviteter är deras starka, muskulösa kropp, simhud mellan tårna och ett extraordinärt sätt att simma på - vevande, starka tag.
Newfoundlandshunden har även fått ett välförtjänat rykte om att vara Nannies. Anledningen kanske då är självklar;
de har ett underbart temperament och är otroligt tåliga och trogna sina ägare. De kan dock vara lite vaktiga över te.x. barnen på grund av deras band mellan dem.
Hunden har en hel del päls, så om du skaffar en sådan här vovsing måste du inte ha något emot pälsvård. De byter oftast sin päls två gånger om året, så de tiderna kan då kräva daglig dammsugning och även ordentlig daglig genomborstning. Men älskar man njuffarna så mycket som jag gör lär man tycka att det är mödan värt!
Mankhöjden på hanar brukar vara upp mot 71 cm och för tikar 66 cm. Med deras höjd och stora massa brukar hanarna väga runt 68 kg (mer än mig!!! o.o) och tikarna 54 kg.
De är hyfsat friska för att vara en sådan stor ras - de enda sjukdomarna som är "typiskt newfoundlands" är Höftledsdysplasi (HD) och armbågsledsdysplasi (ED).
De kommer i tre färgkombinationer;
Svart, brun och svart&vit (landseer). Vita tecken på de svarta och bruna är inte ovanligt.
 
De dräglar också rätt mycket, men det får man leva med! Hundarna ska vara massiva och dräggliga, annars är det ingen riktig vovve.
 
                                                             
Alla bilder är från google.. ;)
 
 
 

Headtilt!

Sitter nu i soffan med Minja slöandes på mitt knä.
När jag åt Turkisk Peber och bet lite i en kollade Minja upp mig och tiltade med huvudet. Jag kände att jag bara var tvungen att filma det! Tillkom även småljud som ni kommer märka... ;)
Kollar man på den här reagerar Minja med ännu mer huvudtiltar... ^^ Så söt!
 
 
 
 

Ny design!

Jag känner verkligen för att baka något! Jag vet inte vad, men nu när jag har kollat lite på bloggar har jag sett goda bakverk, och det gör mig så sugen! Men vi har inget hemma så... Får sitta och låtas bli suktad, dådå.
 
Men vad gör jag nu då? Jo du, jag sitter och kollar lite på bloggar och hur man gör om designen för bloggen. Vet inte vad alla dessa koder betyder, men det jag känner att jag vill byta googlar jag på, och det blir inget avancerat. Har hittat en rätt bra sida, www.tescho.se, som ger ut gratis bloggtips! Men jag kör lite på den enkla så länge. Funderar nämnligen på att skaffa pro-blogg. Men är det värt det??
 
Ska nog fortsätta kolla lite på bloggar nu!

Dagens låt 2012-06-09

Har inte delat med mig av dagens låt på ett tag nu...
Här kommer en "gammal" godbit med Ashlee Simpson! 
 
Pieces of me
 
                               

Superstjärna!

Tjenare på er! Sitter här på balkongen men värmande solsken och äter frukost! Närmare över 20 grader här i Nacka, riktigt skönt jämfört med detta skitväder som varit den senaste veckan.
 
Idag när jag vaknade kunde jag inte somna om pga rinnande näsa och ett alldeles för varmt rum. Har nämnligen morgonsol som steker genom fönstret, vilket i sin del ger sol på balkongen vilket är possitivt..!
Jag satt lite på youtube och kollade lite agility-klipp. Detta är något jag har velat göra jättelänge, och nu när Minja blir ett ska jag ta kurser i det hos SKK/SBK. Blir nog lite billigare om jag är med i SHU (www.shu.se  Svernska hundungdom). Ska bli så härligt att äntligen få göra något roligt med vovven bortsett från alla äventyrliga promenader!
 
Jag har idag envisats med Minja då jag försöker få henne att komma ut på balkongen. Jag sitter längst bort (balkongen är rätt stor) och Minja har då gnytt och gnytt. Men detta ska man inte uppmuntra, utan det är bara att ignorera så förstår hon till slut att detta inte är någe farligt.
Detta resulterar nu i att hon ligger ute på balkongen och värmer sig i skuggan (: (precis vid dörren, men hon ligger och njuter och gnyr inte).
 
När jag gick ut med henne på hennes andra promenad för dagen, vid nio tiden, mötte vi allt som allt fyra hundar som ville hälsa på henne. Men med Minjas osäkerhet här blir hon såklart rädd och gömmer sig bakom mig. Det händer även att hon börjar hugga vilket man såklart försöker tillrättovisa. En annan chinese crested (en blandning mellan CC och olika terriers) och hennes ägare mötte oss när vi nästan var hemma. Salsa (hunden) ville då hälsa men Minja ville då inte. Så jag och ägaren stod nära varandra och pratade, samtidigt som man då över Minja att vara lite passiv. Vi pratade om hundarna och våra andra/tidigare vovvar. Det var trevligt, och även Minja kunde slappna av då hon faktiskt lade sig ner och vilade.
Det märks även att de gamla damerna på gården tycker att Minja har ett sådant underbart utseende. Vi har blivit uppmärksammade i hela grannskapet och människor går och kollar på henne och har "ååååh"-bicken i ögat. Har hört från vissa damer att det går lite snack om denna vackra hund också...!! Min lilla superstar! <3
 
Men man får hoppas på att hennes rädsla blir bättre och att hon iallafall kan leka med andra hundar, eller ialla fall vara i närheten av dem utan dra svansen mellan benen och dra på överläppen.. :( Salsa och hon skulle nämnligen bli så bra kompisar!!!
Aja, med tiden mognar hon nog. Det är ju ett nytt ställe och nya ägare. Hon känner sig nog inte riktigt säker här ännu. Vi får gå på kurser och socialisera henne, helt enkelt!!
 
Jaja, måste gå in nu, dator + gassande sol på den är ingen vidare blandning.
 
Simma lugnt!
 
 
 

Sjuk på g..?

Godmorgon på er!
Jag tror jag har svaret på mitt tomma huvud och kallsvettande igår (nej, jag har inte feber. Det var inte så "intensivt"). Vaknade nu med en härlig förkyldning.. Varit vaken i ca 30 minuter och sprungit till toan för att snyta mig jag vet inte hur många gånger. Nysningar kommer också, såklart.
Och nej, det är inte vovven då mina allergiska reaktioner är mer kli i ögonen och rinnande ögon som kan toppas med lite rinnnde näsa.. Känner alltså ingen rinnande känsla alls, plus att det skulle vara konstigt att jag inte tålde denna vovve med tanke på att jag redan har en sådanhär ras. Jag menar, hallåå? ;)
 
Aja, ska försöka sysselsätta mig lite nu, ganska svårt att sova med denna rinnande näsa..
So loong!

Utflykt!

Hej hej! Kom hem för ca tio - femton minuter sedan från en 2½ timme lång utflykt med Minjis (:
Först var vi på väg mot rasthagen, då hon gjorde ifrån sig nummer 1! Det blev mycket beröm! Hittils har hon inte haft "olyckor" inomhus, utan gjort ifrån sig ordentligt utomhus. Kissat två gånger och bajsat en! Man börjar se vart hon föredrar att göra sina behov... ;)
Väl vid rastgården var det en massa andra hundar där (3 st vilka gjorde ifrån sig ett himla oväsen!), så vi stannade utanför och övade lite passivt med bilar, folk och hundar. Det gick rätt bra faktistk!
Sedan kom pappa och hämtade upp oss. Han åkte till Sickla direkt efter jobbet så att han kunde handla lite mer saker till hunden, så som nytt koppel (som efter många men fick bli ett flexikoppel på fem meter), borste och två plagg (simpelt regnskydd för 99 ;- och en polotröja som nu vid fotograferingen visa sig vara för liten....) Tur att pappa sparade kvittot för just denna situatuion.
Bilen var lättare att hantera idag, hon skakade iprincip inget alls på dit-vägen och på hemvägen inget alls. Denna hemfärd var nog den mest smidigaste hittils, då jag satt i bilen och lockade henne med rösten. Kom hon fram till mig utan att vara tveksam fick hon godis (från att undvika bilen till iprincip varje pris...). Hon ställde sig även med framtassarna mot sätet på marken. Duktig flicka!
Promenaden vid spåret (ca 4 km) gick finfint! Hon fick gå i sitt nya koppel och det gick superbra. Det var verkligen spännande med allt högt gräs som hon gärna hoppade över, och alla små bäckar och sjö-"pölar" som hon smakade på.
Nu har vi en lerskvättig valp här hemma, som snart ska sköljas av!
 
Sedan när man kommer hem från en hyfsad fuktig promenad är det rena lyckan som uppstår när man kommer på att det finns jättemycket godis i byrålådan intill sängen! (Djungelvrål, gott med salt efter promenaden, Dr Pepper och Dumble.)
 
Nu ska jag tvätta lillen.
Simma lugnt :)
 
Denna som man ser är lite liten på henne.
Gulle i rasthagen
Ute och går i skogen, eller "Spåret" som det kallas.
THIS IS MY DRUG <3
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Ja, idag har det varit värsta slappdagen (so far). Pappa gick ut med Minja i morse och jag låg då och sov. När jag gick ut gjorde hon inte ifrån sig alls, vilket är lite obådande då hon har käkat rätt ordentligt. Kommer lite senare dra ner till hundgården där hon förhoppningsvis gör ifrån sig nummer 2 och lite energi så att hon är trött när vi åker bil! Idag kommer vi dra till spåret och ta en promenad i skogen. Det ligger kanske fem minuter bort med bil, så det är ju perfa! ;) Förhoppningsvis tycker hon att det är kul där och att vi fortsätter med att åka dit så hon förknippar bilturer med något kul! I'm not giving up on this, you know!
 
Men just nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra... Jag tänker inte gå ut med henne igen då vi kom in för ungefär 15 minuter sedan. Jag kommer nog gå ut om 2 h utifall att Minja inte ger ifrån sig "nöd"-signaler. ;)
 
Jag sa ju att jag höll på med videos på youtbe vad gäller Minja och har redan länkat en. Men här kommer det två till, en på inkallningsträning och en när Minja rockar loss, haha!
 
 
Det har inte blivit så många fler bilder idag då vi bara har sovit. Blir väll bilder från promenaden vid spåret och kanske en och annan bättre bild från hundhagen! ;)
Simma lugnt så länge!

HON KISSADE UTOMHUS

God morgon!! *Blinkar trött med ögonen*
Inatt har jag sovit så tungt att jag inte ens orkade gå upp och fixa mitt näsblod som jag knappt kom ihåg för att jag antagligen var helt borta... Vaknade dock med blodsmak i munnen.
Idag tog pappa morgonpromenaden, och kom hem med de glada nyheterna att Minja har kissat utomhus!! Han berättade för mig vart platsen var, så vi kan fortsätta gå dit med tanke på att valpar brukar vilja kissa i samma område/plats. Bajsa blir nog lite annorlunda då vi inte kan gå till hund/rastgården hela tiden. Men det löser sig nog! ;)
 Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Minja... Antar att jag komme vara utomhus med henne ett tag och trivselträna henne i området. Sedan ska jag möta upp papi och bilträna henne.  Känner att jag vill socialträna henne också, men det får vi göra senare. Pappa har nämnligen en bekant som också har en liten crested som jättegärna vill träffa Minja! ;) Det blir nog kul för henne också, då Chinese Cresteds leker lite anorlunda bortsett från andra hundar. De jagar varandra mer, än att hålla på att brottas osv.. Antar att Shelties också är lite som dem vad gäller lek. Men jag tänkte att det även är bäst för henne att lära känna andra hundar som vi känner, då vi vet att hundarna är snälla. Det är ju bara ett plus att det är en liten kines, då de kan läsa varandras signaler mycket bättre också - alltså mindre missöden!
Lika par leka bäst, som man säger... ;)
 
Snart ska jag nog gå ut med Minja igen, sedan kollar vi nog en film, tror jag! Ska ladda upp lite filmer av Minja på youtube så jag kan lägga upp lite saker här också! Kan passa på att visa en film som jag redan har lagt ut!
 
 

Härligt

Idag har det varit en rätt mysig dag. Rätt krävande, men trevlig! Det är mycket jobb med en valp i familjen.. ;)
Vi tränade lite utomhustrivsel så att skrället kanske kan börja kissa och bajsa utomhus nu.. Hon bajsade i hundhagen så fort vi tog av kopplet, så vi tror att det är så att hon inte är van vid att rastas i koppel. Hon har nämnligen haft en gård att springa lös i och göra ifrån sig. :)
Vi tränade även lite miljöträning; vi gick till centrum för att möta upp pappa. Väl i Orminge Centrum gick vi in på djuraffären för att kolla efter en sorts borste, men vi hittade tyvärr ingen som passade (Den vi hittade var alldeles för stor!).
Sedan åkte vi bil för att vänja henne vid det då hon blir stressad och börjar drägla bara av att sitta i bilen. I samband med träningen åkte vi en två minuter bilresa till Myrsjön. Där fick hon upptäcka lite, och till min lycka viftade hon där rätt mycket på svansen!
På kvällspromenaden träffade vi två par dvärgpudlar, riktigt snygga grabbar! Men vid detta möte märkte jag att Minja var rädd för dem, så det måste vi verkligen jobba med! Jag vill nämnligen inte att hon ska vara så rädd att hon känner att hon måste försvara sig. Jag antar att det handlar väldigt mycket om förtroende för oss också iof, men det är som sagt något som vi får arbeta med!
Annars har dagen varit rätt lugn med snarkande(både från mig och Minja då vi somnade medan vi kelade), fyra missöden inomhus (bajs vilket inte var så konstigt då hon inte hade gjort ifrån sig dagen innan, och kissat tre gånger inomhus. Vi märker att det är i köket hon kissar, och med tanke på att det är parketgolv och att pappa är rädd för att det ska rinna ner mellan springorna vid väggen har vi stängt av så att hon inte får vara i köket) och ett lyckat utomhus! Man blev nästan lite stolt! ;')
 
Nu ska vi sova, så jag säger godnatt!
Här kommer lite bilder från dagen, bortsett från bilderna jag lade upp i morse.
Vi miljötränade lite :)
Fick ett mjukisdjur av mig.. Gillas stort av bebisen
Mysfisa! <3
Vid myrsjön
Lite blöt men glad!
Kollar på barnen som badar och leker.
Jag och Minja i bilen. Fy satan, tycker hon nog...
Ligger mellan mina ben :) Så himla mysig tjej!
Det var lite kallt, närmare mot 10 grader, så vi satte på henne sin overall som hon fick från kenneln. Mer utav en pyjamas om man frågar mig. Hon lär även växa i den, då den är alldeles för stor.
Jättedålig bild på Minja i hundhagen. Men med min mobilkamera lär man sig att inte förvänta sig en massa högkvalitétsfoton. Men några blir ju rätt bra, i rätt ljus osv...
Ännu en bild av Minja som sover i mitt knä. Så himla goo!
Mysfia <3
Sträcker på sig efter tupplur. Klart man ska vakna när det är dags att gå ut!
hahahah hennes hud får det att se ut som om hon har en liten dubbelhaka :')
Tog även precis av tejpen från öronen. Söt liten fladdermus!! ;)
 
 
 

Onsdag

Ja ni! Igår hämtade jag och pappa lilla Minja, Bonniveras Just For You. Hon är helt fantastisk! Hon vill bara vara i knäet och mysa (klassiskt Chinese cresteds.. ;P) Hon är supersnäll och verkar vara lite människokär, dock att hon är lite försiktig i början... ;)
 
Vi åkte hemifrån uppfödaren runt 19.00. Hon hade förmodligen inte gjort ifrån sig så mycket, och att vi var ute på promenader med henne sammanlagt 1½-2 h  fram till 00.00 var rätt oroande. Vi trodde att hon skulle göra ifrån sig under natten då, och antagligen i våra sängar då hon sover med oss.
Men icke! Hon sov inne hos mig hela natten, tätt intill min mage. Det var verkligen supermysigt! Det märks vad dessa hundar var födda för.. ;) För er som inte vet användes Chinese Cresteds till att värma upp främst barnen i sängarna under de kalla perioderna.
Vi gick upp runt 6 på morgonen eftersom vi antog att hon ville kissa då hon inte gjort ifrån sig alls med oss dagen innan. Jag menar, hon är ju en valp! De ska ju kissa, med deras svaga blåsa...? Kanske lite tåligare vid 5 månader..
Men efter en halvtimmes promenad kom vi hem, och hon gjorde såklart ifrån sig direkt när hon kom in i köket... *suck* ;)
 
Annars har vi kollat på tv och myst idag, vaknade återigen för kanske en timme sedan, då vi på direkten gick ut på promenad. Vi försöker vänja henne vid en runda, då valpar helst bajsar och kissar på samma ställe. Vi antar att hon fortfarande väntar på att få komma hem och kissa på sitt vanliga ställe, och att det är så mycket nya intryck att det är svårt att koncentrera sig.
Vi gick även förbi massa dagis, där vi stannade i närheten av dem eftersom hon reagerade lite på dem. Vi satt på gräset och hon fick vänja sig lite med allt gapande. När hon lade sig ner och efter lite kel fortsatte vi vår promenix :)
 
So, here we are. Väntar på att hon ska ge tecken på bajs nu, då jag vill att hon ska ge ifrån sig så att det är klart och att man kan berömma henne för det.
 
Lite bilder från idag och igår. (Ja, det är inte så många, men bara så att ni ser hur hon ser ut!! Ha i baktanke att detta är en valp och en mobilkamera. Kombinationen blir inte så kul i mörker.. ;)
Jobbigt med blixten i ansiktet ;)
Morgonstretch efter dagens powernap.
Tuggar ben i bäddad Bia bädd :)
Min lilla prinsessa :') Kollar in dagisbarnen som leker
 
Såhär somnade vi... Hon ligger mellan benen på mig och tassen upp på min mage. Mysigt! (;
Sträcker lite ytterligare på sig...!
 
Aja, nu ska jag fixa något att äta och kolla lite tv med Minja :)
 
See you later aligator!

Stockholm

Hejsan! Som ni antagligen vet (om ni har läst min blogg) så har jag varit i Norrland med Agnes. Blev även ett tvådagars stopp i Härnösand hos min pappas kompis, där jag och pappa sedan tillsammans åkte ner idag. Internet har varit helt av där uppe, var glad ifall man ens fick ta emot sms.. ;)
 
Jag kom hem idag efter tre tiden, kanske halv fyra. Jag och pappa packade upp och började göra iordning inför imorgon, då vi ska hämta vår efterlängrade MINJA! :D Jag är verkligen taggad!!
 
Lite mer i detalj vad jag och Agnes gjorde uppe i Norrland...
Vi kollade på tv, moffade i oss fetsaker, kollade lite mer tv, badade på midsommar (som inte uppskattades av mig då vattnet var 12 grader....) och.. ja.. Sov :P Vi klippte även håret på varandra, och jag gjorde det jag alltid ångrar, och jag fattar inte att jag aldrig LÄR MIG AV MINA MISSTAG. Ja, jag klippte lugg. I hopp om att se ut som Loreen (lol) så ser jag ut typ som någon från Queen eller Beatles.. GOTTA LOVE MY VÅGIGA HÅR <3
 
 
Jag har inte så mycket mer att berätta än att denna vecka har varit väldigt trevlig!
 
Lite bilder från veckan som varit!
Jag försöker doppa mig i det iskalla vattnet...
Det var så fint där uppe!
 
Kastar lite macka..
Haha, jag vet inte vaad jag gör... snackar typ.. -.-
Rip Freja med lång lugg.... Smartass jag är
 
Vad gör man om man inte kan grilla sina marsmallows över en grill?? ;)
 
 
 
 
 

Dålig uppdatering

Jag har varit uppe i Norrland denna vecka utan internetanslutning, så... Jag tippar på att jag kan skriva igen på måndag/tisdag då nästa stopp är Härnösand :3
Ha det så bra så länge! Hoppas solen skiner som den gör här uppe!

Bekräftelse!!


Godnatt

Tjeenixen!
Är just nu hemma hos Agnes och ska sova över. Vi ska upp klockan 4.30 imorgon, taggad... ;) Vi planerar att vara uppe rätt länge så att vi sover mesta tiden av resan. Vi har även dator så vi kan spela och kolla film om det skulle krisa lite.

Ja, idag var ju jag och pappa hos kenneln och kollade på Minja! JAG VILL HA DEN HUNDEN! Det var liksom kärlek vid första ögonkastet för både mig och pappa. Vi satt och pratade, fikade och umgicks;
pratade om hur de gör med hundarna och ställde frågor och kelade med vovvarna. Riktigt mysiga, både ägarna och hundarna! ;) Vi fick gå en promenad med Minja vilket gick rätt bra. Det var lite hackigt, men hon är ju som sagt en valp fortfarande, och går väldigt fint i koppel för att vara det.
Ägarna tyckte att vi verkade trevliga och kände att det skulle vara rätt att sälja Minja till oss. Jag har sagt att jag verkligen vill ha henne, och har börjat tänka lite på min fritidsaktivitet (penga- och tidsmässigt. Berättar om detta imorgon, även fast det skär i hjärtat).
Nu ska bara pappa säga ja eller nej, då ägarna vill ha svar senast imorgon. Om det är så att vi köper hunden blir det den 26;e juni!! IIIIH!!!!
Det blev tyvärr inga bilder då jag helt glömde bort det. Var liksom så helt inne på att se hur hundarna uppträdde etc!

Fredag

Idag gäller det! Det är Fredag och det är dags att avslöja min "överraskning"!

Som ni säkert har listat ut ska jag och pappa kolla på en hund, en fyra månaders Chinese Crested-valp som heter Minja. Henne ska vi besöka ute på Ekerö efter pappas jobb. Jag ska möta upp honom efter jobbet så vi kan åka dit på en gång. Jag kommer även ha med mig resväska och dator då jag ska sova över hos Agnes med tanke på att vi ska till Norrland tidigt i morgon bitti. Ska bli så kuul!!
Om vi nu känner att Minja är rätt hund för oss (vilket jag tror), kommer vi att skaffa henne när pappa får lön, alltså på måndag om ca. en och en halv vecka. Ni fattar nog inte hur rastlös jag känner mig!

Jag sitter och kollar på The dog whisperer och äter lite frukost för typ första gången på någon vecka. Jag känner verkligen varför jag inte äter frukost, jag mår verkligen superilla efter det..

Nu ska jag fortästta lite med mitt, som att tillexempel packa lite. Jag ska nämnligen dra om kanske tre timmar.

Här kommer lite bilder på Minja från Blocket. 

Tösen till höger.







Är hon inte fin?! :D <3


:D sådant här blir jag bara gla av att höra!!


Taggad inför imorgon!

Go'kväll på er era nattugglor! Sitter just nu och pratar med besta Pontus Jermsten och Ludvig Hallberg via skype. Det är för tillfället inte allt för socialt då de kollar störda videos på youtube från Minecraft.
Idag har dagen varit seg och snabb! Dagen började runt 05.00, då jag av konstiga drömmar har sovit oroligt. Det blir nog bättre till på måndag om en och en halv vecka! ;) Jag slöade i sängen tills klockan var halv tio, då jag gick upp och kollade på tv. Det var nog mestadels bara Drömhus vid havet osv, som är riktigt kul att kolla på faktiskt! The Dog Whisperer var en besvikelse dock, då jag redan sett det avsnittet typ ett hundratals gånger.
När tiden var inne mötte jag upp mamma och min faster Monika i Gamla stan, där vi gick på Vapiano och åt! Jag tog en Cesar Sallad med räkor, RIKTIGT GOTT!!!

Sedan var det tänkt att jag och pappa kanske skulle kolla på "överraskningen", men de var inte hemma idag, så det blir imorgon istället! Jag är så himla taggad!
Efter besöket kommer jag åka hem till Agnes där jag ska sova över, för på lördagmorgonen drar vi till Norrland i en vecka! ÄNNU MER TAGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAD!

Aja, antar att bilder för morgondagen tillkommer.

 


Torsdag

Hej alla läsare! Kul att se hur tittarsiffran stiger! ;)
Just nu sutter jag och kollar på tv, The dog whisperer och läser lite i en hundtidning, en artikel om hur man får en valp att bli rumsren och även olika miljö-övningar. Jag har nog läst detta ett antal gånger, men man snappar alltid upp något nytt!! Ska även kolla lite i Bli herre över din hund och Få din hund i toppform, av Victoria Stillwell.
                             
                                                           Cesar Millan, en riktig förebild!


Idag kl 16.45 ska jag möta min mamma och min styvfaster Monica vid Gamla stan för att äta på Vapiano som en avslutningspresent. Ska bli riktigt gott och trevligt!


            
                                                                            Vapiano!
Som jag sa igår ska jag kolla på en "överraskning" på fredag, men om vi blir klara med middagen hyfsat tidigt kanske vi ska kolla på den idag istället!! :D

Här är en liten ledtråd... ;) kan ni gissa vad det är?
                                                 

                                                             Nu ska jag fortsätta med mitt!! 

                                                                      See ya all later!!




Onsdag

Idag har det alltså varit skolavslutning! Riktigt skönt, men ändå tragiskt. Visst om vi hade fått se varandra, hela klassen, nästa år igen... Men nu är det ju så att vi har gått ut nian och ska börja gymnasium. Så det var lite grann på vippen att det började svida bakom ögonlocken när man kramade sina älskade lärare farväl. Men tro inte att ni blir av med mig så lätt, Södra ängby! ;) Jag kommer nog på besök om jag har tid!

Man har fått höra från många olika vad de ska börja på, vissa överraskande, andra rätt självklara. Själv ska jag börja på Spånga gymnasium Natur natur inr. djur, vilket ska bli kul! Jag gillar ju NO, så det ska nog bli tre snabba år! Får kanske återse en gammal klasskompis, Vittoria, och gå i paralellklass med min polare Nico! Ska bli RIKTIGT SPÄNNANDE, speciellt med deras unika djurhus och praktik på skansen! WEHOOOO :D

Skolavslutningen bestod av samling i ljushallen, fick höra på rektorns årliga tal, massa bra låtar och några från föräldraföreningen hålla tal. Sedan samlades vi i klassrummet och våra lärare höll underbara tal. Fika fanns också, och sist blev det stipendium-utdelning och betyg-utdelning. Jag går alltså ut skolan med 285 poäng (med 16 ämnen räknade), 9 st MVG och 8 VG :) Stolt tjej!
Efter detta lämnade Agnes lite saker till några lärare och vi sa hejdå till fler än bara våra mentorer. Vår Svensk-lärare, SO-lärare och engelska-lärare gick förbi/kom till oss och vi sa hejdå. Sedan gick jag in och sa hejdå till min käre musiklärare, skrev på mitt namn på nummer 17 (en trasig gitarr) och skrev en hejdå hälsning till han. Ett litet gruppfoto blev också av! Bilder tillkommer senare, då bilderna inte var på min kamera...

Efter detta gick jag, Agnes, Bianca, Ludvig, Christopher, Sebastian, Fredrik, Viggo och Pontus till Agnes gård där vi hade en liten "examens-lunch" och umgicks. Det var verkligen riktigt mysigt!!
Även bilder från lunchen tillkommer då allt är på Agnes systemkamera..

Men idag har jag och pappa kollat lite på en sak som vi har pratat om i flera år nu. Denna sak ska vi kolla på på fredag! Vad det är blir dock en överraskning!!! ;D

Aja, ska kolla lite på tv nu, eller kanske spela lite! Eller kanske kolla lite mer på min "överraskning".... ;)

Simma lugnt!


Kanske ska kolla på baksmällan 2, med bästa skådisen EVER!!


BALEN 2012

Här kommer en rejäl bildbomb från niornas bal 2012!!!!
Jag ber om ursäkt för mina otroligt charmiga bitch-blickar jag ger på i princip varje bild, men jag fastnar verkligen inte på kort..


Jag diggar att jag är typ kortast även fast jag har + 5 cm klack... ;S

Tisdag

Alloha!
Igår var det skolbal, vilket var rätt trevligt. Jag har inte alls varit speciellt possitivt inriktad på balen vilket alla mina vänner känner till.. Men istället för att dansa tog jag lite kort på dansarna istället, och umgicks med mina vänner!
Balbilder kommer lite senare då jag inte har fått de ännu...

Idag hade jag dock en underbar start på dagen.. Jag vaknade inte av mitt larm, vilket jag hade ställt på 07.30 (vi började 10.00 och det tar en timme för mig att ta mig till skolan), så jag vaknade 09.20!!
Stressigt blev det, jag slängde på mig kläder och sminkade mig på bussen. Det tog i princip tio minuter att ta mig från sängen till bussen, utan frukost dock.
Det slutade ialla fall med att jag kom ca 40 minuter försent, men det gjorde nog inte så mycket då vi bara skulle städa de första timmarna. Vi hade ett snabbt körgenrep inför morgondagens skolavslutning, då vi ska uppträda med In the summertime. Inte speciellt taggad, men aja!

Efter dagen gick jag hem till Agnes för att hämta min glömda mobil-laddare och mötte sedan upp Christopher och Sebastian. Vi gick till Snuskungens slott (även så kallad Hotell Gris-knorren eller något... Hotellet från 2011's julkalender). Där gick vi upp på klipporna och snackade och hade det mysigt, med blick över vattnet och svala vindar i solen :)
Sällskapet tillökades med Viggo, Ludvig och Pontus, som kom med Coca Cola och chips! (haha, tjocka vi är!). Vi såg på himlen att regn var på väg, och när vi hörde ett distant mulller gick vi hem till Viggo. Regnet kom i princip direkt efter vi hade gått in i lägenheten.

Sedan har det nog inte hänt så där jättemycket mer! Vi var hos Viggo och hade det mysigt. Körde lite sanning och konka, eller sanning och sanning, haha!

Åkte hem halv sju och kom hem typ åtta, gjorde iordning lite middag bestående av macka och kollade på nya avsnitt av The Dog Whisperer.

Min mobil har varit död i princip hela dagen eftersom jag glömde laddaren hos Agnes.. Så här är några fåååååå bilder från mobilen, både från idag och igår.

Jag och Christopher hos Viggo idag!


Jag tog lite ego-pics medan jag och Agnes väntade på Christopher och Sebbe.


flörtig bild på mig, fixad inför balen.


Nu ska jag kolla lite på tv och äta gott, sedan ska jag nog lägga mig.. Skolavslutning imorgon, gäller att inte försova sig, hahaha!! ;)

Inlägg från i måndags

Detta inlägg är för i måndags..
Hejsan bloggen! Idag var det tänkt att hela klassen skulle ha en "utflyktsdag" på Kaananbadet vilket slutade i katastrof! Efter ungefär en timme blev det världens jädra skyfall! Hemvägen var verkligen inte mysig då mina kläder blev helt genomblöta, och jag har inga ombyten förutom balklänningarna... Så här sitter jag, Agnes och Viggo hos Agnes på Agnes balkong med fotbad! (Viggo badar inte fötterna..)
Men nu kikar solen äntligen fram och solen värmer skönt!

Här är lite bilder från gårdagen och dagens utflykt!! :D










Ludvig gör entré.


Himlen innan ovädret.














Regnet öste, men inte skräckte det Ludde och Fredde, inte ;)




Det öste rätt ordentligt






Godnatt!

Nu säger jag och Agnes GODNATT!


www.agnesfoto.blogg.se


Inför balen!

Idag har jag som sagt varit med Agnes för att förbereda oss inför balen. Det är inte så mycket att säga om det;
vi färgade vårt hår med hjälp av Agnes storasyster och hennes kompis. Det blev riktigt bra, är väldigt nöjd!
Jag och Mikaela, Agnes kusin, klippte också av Agnes hår till strax under axlarna. Hon blev väldigt glad över att bli av med sitt långa hår och verkar rätt nöjd! Mikaela stod för det mesta av klippandet medan jag stod och tog kort :)
Sedan åkte vi hem till Agnes mamma för att fixa i ordning hennes balklänning (har massa fina bilder som kommer upp på tisdag då Agnes inte vill visa klänningen innan balen..!).

Här kommer lite kort som en bättre beskrivning av dagen!

Agnes innan klippning och färgning. Adjöss, långa hår!


Under klippning!


Nöjd flicka!


Mickis awesome hår! Måste bara älska nyansen!


Nöjda tjejer i mörkbrunt hår! Mongos.se hahahah




Agnes, medan hennes mamma fixar hennes klänning. Glad tjej ;)


:)





Mongo-jag, utan smink och ny hårfärg...!


Ska nu gå ut med Agnes för att träna inför Buggen imorgon! ;)

Ha det så bra!!!!!




Söndag

Godmorgon på er!
Snart är skolan slut!! Fy tuuusan vad skönt alltså! På måndag är det skolbalen, tisdag är en trygghetsdag och onsdag är skolavslutningsdagen, alltså ingen ordentlig skoldag längre.

Idag ska jag hem till Agnes där jag kommer sova. Vi ska förbereda oss inför balen imorgon, eventuellt färga håret! Agnes kommer nog garanterat göra det, medan jag har lite tvek. Jag vill ju ha mitt hår brunt, men eftersom jag har blekt hår tycker mamma att jag ska till frissören för att göra en avblekning, då man får något abstrakt i håret så att man kan färga håret utan missfärgningar eller eventuella håravfall. Men detta gör man hos frissören, vilket kan kosta skjortan. Jag ska ringa till en frissör i Vällingby som Agnes har rekomenderat, där jag ska se hur mycket det kommer kosta allt som allt. Annars får jag väll överväga att inte färag håret vilket då skulle bli en liten besvikelse...

Men just nu sitter jag och kollar på youtube, i väntan på att Agnesia ska vakna. Har hittat ett par jedra awesome videos som är länkade här under!
skoj att typ massa sekvenser i videosarna är cheerleading :3


Lagkväll med bästa Daggers! <3

Har precs kommit hem från en prommenad med hunden, vilket jag gjorde så fort jag kom hem från lagkvällen. Det var verkligen jättemysigt!! Vi alla hade fått i uppgift att ta med sig något till middagen, vilket blev TACOS! Det var verkligen riktigt gott, och en bra pratstund med de i laget! Maten var alltså riktigt god med bästa sällskapet man kan få!!

Efter maten hjälptes vi åt att plocka undan och göra iordning oss för en överraskning våra coacher hade gjort iordning för oss! Det var en sorts femkamp! Vi delades upp i två lag och i mitt lag kom då Lina, Emilie och Irma! :)
Första tävlingen var ett sorts "ballansera ägget i en sked", fast istället för ett ägg hade vi en potatis. Den tävlingen vann mitt lag! :D
Andra tävlingen gick ut på att göra en "full norsk", alltså att snurra runt en kvast med pannan mot skaftet, vilket vi skulle snurra tio varv. Efteråt skulle vi få ett namn på ett djur, som vi genom charader skulle få våra lagkamrater att förstå och gissa vilket djur man försökte efterlikna. Denna tävling vann vi också på!
Tredje tävlingen gick ut på att vi skulle stå och kasta ett rått ägg till varandra i laget. För varje varv skulle vi kliva ett steg bakåt. Denna vann vi också på, då andra lagets ägg gick sönder och vi då hade kommit flest steg ut (hade störrsta ringen).
Fjärde tävlingen var av två moment. Först skulle vi få upp ett äpple ur en vattenfylld hink. Det var jag inte så bra på... Sedan skulle man stoppa ansiktet i en tallrik full med mjöl, varav att man skulle hitta en sockerbit gömd i det. Självklart fick man inte använda händerna... ;)
Denna körde vi två gånger, och den andra gången fick jag till det rätt snabbt! Första gången förlorade vi, andra gången vann vi.
Femte gick ut på att vi skulle göra en egen ramsa med rörelser till. Jag vet dock inte hur det gick, med tanke på att jag blev hämtad vid detta tillfälle. Men jag troooor att vi klarade den då våra moves var allt för episka och ramsan rätt CUUUUL.

Efter detta åkte jag då hem, vilket betyder att jag inte var med på fler tävlingar plus att jag missade efterrätten!!!!! FML säger jag bara :( Skulle gärna ha velat vara där en stund till, då det VERKLIGEN VAR SUPERKUUL!!

Well, well. Får se till att vi har några reuinions, för jag vill verkligen inte tappa kontakten med dessa underbara tjejer! <3

Här kommer lite bilder från kvällen, dock dålig kvalité då detta är taget med min mobil på låg batterinivå. Men men, enjoy!

Förbereder middagen hemma hos Coach Frida! <3


riktigt dålig bild, men det är jag och Magdalena som hackar paprikor! :)



Chaya och Josephine, i väntan på att köttfärsen ska bli klar! <3



"Lilla" Lina, Mozart själv!


Nästan hela gänget samlat! (Lina och Irma syns inte eftersom de sitter bredvid mig, och Charlie hade inte kommit ännu). Från vänster; Mikaela, Chaya, Josephine, Corina, Peikko, Magdalena, Emilie, Moa och Amanda! :)



Snapshot på alla med mat i munnen! :P


Efter maten, i väntan på vår första utmaning!


Irma, efter att ha sprungit med sin potatis och sked! :)<3


Emilie, efter att ha sprungit sitt varv! :P <3


Glada tjejer efter första "vinst" :D <3


HAHAHAHA Lina leker full norsk ;) <3


Mina sötisar flummar lite :D <3


Irma, Lina, Corina och Charlie! :D <3


Mina charmtroll! <3


<3 toppar från vänster; Irma, Corina, Emilie. Bottoms; Lina, Charlie och Magdalena!! <3


Jag kan inte fatta att vi inte längre är ett officielt lag... :'( Jag kommer sakna er som satan! Ni är det första laget som jag någonsin varit i, och har verkligen visat mig vad teamspirit handlar om! Jag kan inte tacka er nog för detta år, det har verkligen varit ett utav mina bästa år i mitt liv!! <3
Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, DAGGERS <3



Min tränare Mikaela har tagit en jedrans massa kort på oss när vi lekte, och även Linis, så hoppas på att fler bilder tillkommer!!!!!


Lördag

Hejsan alla!
Som sagt var jag igår på min kusins studentfest! Det var rätt härligt, faktiskt. Inte så mycket att berätta om den kvällen, en massa okända människor och en massa mat.

Idag är det full rulle för mig! Kl 15.00 är det andra tryouten för Dolphins! Jag har tränat på dansen som vi idag ska dansa till musik, så det ska bli kul! Efteråt kommer jag antagligen duscha på Blackebergshallen, för direkt efter ska jag och de Daggers som var på tryouten följa med vår tränare Peikko till Frida och ha vår sista lagkväll tillsammans. Vi ska äta Taco, så jag har i uppgift fått köpa paprika.
Frida har även uppmanat oss till att ta med extrakläder och vattentät mascara om man ska ha smink på sig. Jag chansar på att det blir lite "vattenlekar"... :P Men vem vet!

Sedan kommer jag inte komma hem förens typ 00.00 då kvällen planeras att ta slut runt 23.00. Vet inte riktigt hur jag ska göra med hemfärden, men det löser sig nog!
Förhoppningsvis får jag några fina bilder från lagkvällen, men kommer inte kunna göra så många fler inlägg idag. Blir antagligen samma sak som igår;
detta blir det enda inlägget. Men vad ska man göra när Blogg.se inte vill fungera fullt ut på mobilen? ;p

Ha det bäst nu, ska in i duschen och raka benen. Sedan måste jag gå till affären och skaffa lite paprika.

See ya later, aligator.


FREDAG!

Ja, som alla vet är det fredag! Men det är inte vilken fredag som helst, inte. Det är nämnligen den sista "riktga" dagen med 9B *snyft*. Skönt men ändå sorgligt. Men detta blir ett kort inlägg då jag måste dra om typ tre minuter!

Idag kommer kören (inklusive mig) repetera inför skolavslutningen. Vi ska sjunga In the summertimes och är mig en riktigt utmaning!
Sedan ska Agnes iväg på sin syrras utrus, så jag kommer antagligen vara tvungen att köpa henne en balbiljett idag. Sedan ska jag även leverera hennes pengar till vår Kemi/Biologi-lärare som kompesation för hennes försvunna böcker.

Efter skolan ska jag hem, ut med hunden och gossa loss! Sedan ska jag iväg till min käre kusins student-middag. Ska bli riktigt kul!! Ska även få återse en gammal kompis, Hanna heter hon.

Hmm, aja. Måste verkligen dra nu, för om jag känner SL rätt så kommer det hända något och då kommer jag antagligen lite sent till syslöjden. Inte för att det gör så mycket nu längre, men gammal vana ni vet.... ;)

TJINGELING!!!

Dagens låt

Skulle idag vilja ägna dagens låt till Green day's Wake me up when September ends.

Föräldrafri torsdag

Hejsan!
FF här hemma, pappa är nämnligen iväg på kryssning med jobbet och är borta över natten. Jag kommer dock inte parta loss utan kommer tillbringa min tid med att baka och städa köket.

Idag har det varit fullt upp! Lektionerna har varit chill, men allt som har pågått på rasterna har tagit på krafterna. Jag och Agnes stack iväg till Blackebergs centrum på lunchrasten för att köpa lite fikamys till elevensval och för att jag skulle hämta ut lite pengar till balbiljetten. JAPP, den är nu införskaffad!
Det har dock varit en del betygsnack med elever och lärare, och jag har då idag fått veta mina betyg i Svenska och Engelska. Fick MVG- på svenskan och MVG på engelskan, vilket nu måste firas med lite KAKBAKANDE!

MVG over all på engelska nationella proven! SÅ STOLT ÖVER MIG SJÄLV!!


Mitt och Agnes nyttiga fikamys.


Söte lilla Agnes!

Nu på måndag är det dags för balen, och då krävs det en del personliga förberedningar! Jag och Agnes har bestämt att vi ska färga håret på söndag och även träna in får bugg-dans inför kvällens danstävling. Vi kommer latja till det hela med en smexig volt och allt! ;)
Och på onsdag är det då den sista skoldagen i grundskolan. Den 17e eller 18e följer jag med Agnes och hennes pappa och styvmamma upp till Norrland! Där ska vi stanna i ungefär 1-2 veckor och ha det CHILL! Ska bli sååå kuuul :D

Aja, måste övergå till bakandet och städandet i köket medan jag lyssnar på hög musik!
GOTTA LOVE MY LIFE RIGHT NOW <3

chiaaaooo

Skype

Sitter här och snackar med Karin och Viggo på Skype!! Har precis kollat klart på Red Dog, ett måste att se om du ÄLSKAR hundar!! Rätt komisk, men även sorglig, ungefär som Marley och jag.
Har även mumsat i mig lite glass, popcorn och sista biten av kladdkakan! Tjockis jag är... :$


Sista inlägget för idag, hörni!
Ta hand om er!

Är tråkig, men det kommer tyvärr ingen bild.. :(

Mina favoritlag i cheerleading!! (Bortsett från Dynamites SÅKLART!!)


CHEER EXTREME





TOP GUN



F5


Sveriges Nationaldag!

Ja, som ni alla vet är det 6/6 idag, vilket betyder... NO SCHOOL! Vet dock inte hur jag kommer spendera dagen. Som jag skrev alldeles nydligen i ett tidigare inlägg har jag kollat på film, vilket var helt AWESOME. Jag har en till film på lager, Red dog, som jag antagligen kommer att kolla på lite senare ikväll. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Läsa Cesat Millans bok, från valp till perfekt hund, eller några av Victoria Stillwells böcker, Få hunden i toppform och Bli herre över din hund (ja, jag är stört intresserad av hundar).
Känner att jag även måste städa mitt rum, superkul uppgift, men dammråttorna får inget snålboende i mitt rum, inte!



Mina hundböcker, alltså inte räknat in mina hundtidningar från Härliga hund.

Filmtips

Tjenare!

Har precis kollat en film, The legends of the fall. Den var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig! Den var speciell, hade oväntade svängningar, den var sorglig dramatiskt och visade ett starkt band mellan familjemedlemmar. Kan stolt säga att jag satt med tårar i ögonen under nästan hela filmen. I filmen ser man bl.a. sexige Brad Pitt och den legendariska Anthony Hopkins.
DENNA REKOMENDERAS STARKT!! 4 av 5 toasts.

http://www.youtube.com/watch?v=ocAeBZdSDWg


Brad Pitt, må säga att han passar bättre i kortklippt. ;)




Simma lugnt!!





Godnatt!

Det är med trötta fingrar jag skriver detta mödosamma inlägget, men jag ville bara säga godnatt!
Ska borsta tänderna och sätta på tvn (av någon konstig anledning somnar jag lättare om tvn är på, antagligen pga flimmret och det dova ljudet i bakrunden). Hade tänkt ta en kik på Red Dog ikväll, men utesluter den till imorgon istället!

God natt på er allihopa!!

Detta reflekterar nog ganska bra på hur jag känner mig just nu! Gotta love saint bernards, en riktig önskevovve tillsammans med Newfoundlandshunden! <3

                                                                 

Quotes - hundar


Bak-dag

Hej allihopa!
Har idag sysselsatt mig med att göra en kladdkaka, som jag och pappa ska mumsa i oss medan vi kollar på The dog Whisperer! Typ en utav höjdpunkterna i veckan, detta program. Han är helt awesome, och så får man såklart se olika hundar, och hur man aggerar i vissa situationer.
Såhär ser kladdkakan ut, lite fail med alla hjärtan, men what ever!?

Ta hand om er!

Nicke

Sitter och kollar lite på hundar/kennlar, och bestämmde mig för att kolla på min hunds kennel, www.marachinos.com . Jag sökte mig fram till L-kullen där man då kan hitta min lille bebbe Nicke, Look How Hot. Jag kan inte låta bli att skratta åt hans karaktärsdrag! Man kan se hans personlighet bara genom bilderna, och oj - han har inte förändrats ett dugg!! :D Jag älskar min snuffe <3

Här kommer lite bilder, några privata och några från Marachinos hemsida! ;)

Marachinos







När min bebis var en riktigt bebis! Här är han nyfödd! <3
privat bild                                                                    Marachinos bild

Min vovve har inte förändrats ett dugg!

Privata bilder


 typiska chinese cresteds, alltså! Kollar efter grannhundar
En nyrakad Nicke :)

Jag äger inga av Marachinos bilder! :)

Håller jag på att bli sjuk?

Godmorgon kära läsare! Idag känner jag mig helt tom och tung i bollen. Börjar få feber ich har varit förkyld i natt, vet inte om det beror på pollen, för jag brukar ialla fall kunna sova igenom det vilket jag inte riktigt kunde göra inatt. Har även lite ont i skallen, så ska sova lite och hoppas på att det går över. Anledningen till att jag är sjuk är nog för att jag tränade igår med en liiiiiten förkyldning, vilket jag trodde var lite grövre pollenreaktion än vad jag brukar få.
Förlåt min kära engelska-grupp, er awesome Mad Hatter måste bli replaced. Känns verkligen som om att jag sviker er... :/ Aja, man kan inte riktigt förutse saker som detta...

Ska ta en ipren nu, sedan ska jag nog lägga mig och sova eller kolla på tv.


Mitt alterego, The mad hatter, från Alice i underlandet.

Dagens låt

Sitter och lyssnar på musik, och en utav låtarna är Skyscraper - Demi Lovato, vilket jag kommer utse till dagens låt!
Gammal men bra! :D

http://www.youtube.com/watch?v=r_8ydghbGSg&ob=av2e

Antar att jag fortfarande inte har lärt mig hur man gör med att få videoklippet att visas på bloggsidan. Aja, antar att jag får kläm på detta snart!

Ska nu kolla lite på tv tills jag somnar, helt slut!!
God natt på er!

Trött och nöjd tjej!

Som ni kanske vet har jag varit på tryout för Dolphins i Blackebergshallen. Tänkte berätta lite om vad vi gjorde!

Först fick vi lära oss en dans som vi ska dansa till musik på lördag, så gissa om jag ska öva på dansen hemma?!
Sedan byggde vi, där vi blev indelade i grupper, blandade så att alla skulle kunna få köra (att det inte saknades tillexempel huvudbas eller topp). Själv kör jag huvudbas och kände mig rätt nöjd med min insats! Jag har bara kört exstentions ett fåtal gånger, typ tre gånger, och då med en person på kanske 40 kg. Denna person var lite större (inget illa ment!! ;P) och det gjorde det såklart svårt att hålla henne stadig där uppe. Men gruppen stöttade bra och fick till hyfsat bra bygg, faktiskt! Trevligt att träffa nya personer med samma intresse som en själv, och även med en sådan härlig positiv inställning!! :D
Sedan började vi med gymnastikmoment, där mattorna delades upp i avancerad gymnastik (flickisar, handvolter etc) och "normal" gymnastik, där hjulningar och rondater ägde rum. Jag körde hårt på den "normala" då jag känner att jag vill sätta min rondat, vilket jag faktiskt gjorde!! Jag satte den kanske tre gånger, och blev så otroligt stolt över mig själv! Hoppas bara att tränarna såg det och märkte hur lycklig jag blev.
Sedan hade vi hopp, där vi hoppade x-hopp, toe touches och pikes. Mina x-hopp var nog bra, med tanke på att jag har hoppat dem ett tag. Mina toe touches har blivit bättre, but there's a long way to go om den ska bli bättre. Måste liksom träna på att spänna hoppen i dem, men jag antar att det kommer då man har lärt sig lite mer om hoppet. Själv har jag bara hoppat dessa hopp en eller två träningar. Så där var jag rätt stolt!!
Sedan kom vi till pikes, där jag var lite sämre. Jag har endast gjort dem EN GÅNG och blev därför rätt slapp och även trött av att hoppa dem.

Men jag var ändå stolt över min insats och tänker inte ge mig i första taget!! På lördag ska jag dit igen, då det är ett tre-timmars pass. Så himla taggaaad!!
Känner att konkurrensen är stor med alla duktiga tjejer, men fan heller att jag ska ge upp! De ska se vilken envis brud jag är, haha!

Puss puss mina gurkor, ska äta lite nu!

Tryouts och betyg!

Hejsan! Har precis bytt om till träningskläder och käkat lite mellis som idag fick bli vattenmelon! Riktigt gott!
Idag är det ingen vanlig träningsdag för mig och flera andra Dynamitare, då det är Tryout för Dolphins!! RIKTIGT TAGGAD men även asnervös...! Ska bli kul ialla fall! Ska sticka om några minuter, för jag ska möta upp min kompis Emma C i centralen fem över fem.
Hoppas få se många från Daggers där!!

En annan höjdare idag är mina nya betyg! Fick veta att jag har höjt mig till MVG i biologi och Teknik, vilket var helt överväldigande. Teknik av alla ämnen, hade jag aldrig trott! :D

Aja, min buss går om tio minuter, so I better get on movin' dåra!
Skriver ikväll om hur det gick!
CYA BRUDS


taggad men trött tjej!


Lunchrast och quotes


Plutte, haha! Lova att gå på tävlingarna!!


Dagens låt

http://www.youtube.com/watch?v=A_af256mnTE

Den här låten upptäckte jag på MVT för en vecka sedan typ. Jag är helt kär i den!!!!!



P.S, jag vet inte hur man får dit miniatyrbild, så om någon kan komma med tips så vore jag tacksam!! :D får inte till det med "länk".....

Vecko-sammanfattning

Tror jag ska börja med en vecko-sammanfattning varje söndag, där jag sammanfattar föregående vecka! Ni får gärna lämna förslag på saker ni vill att jag ska ta upp, eller om det ens är värt att göra det.. :D

Måndag
Som många kanske tycker är måndagar den jobbigaste dagen på veckan, men det tycker då inte jag eftersom jag har/hade träning på måndagar vilket gav mig något att se fram emot! Ingenting speciellt hände i skolan, samma gamla tråkiga scheman osv. Sade farväl till mitt underbara lag och mina alldeles för härliga coacher!
Tisdag
Sovmorgon, vilket alltid uppskattas! Normal skoldag, i princip. Jobbade med några av de sista uppgifterna någonsin i grundskolan som t.ex. en teknisk rapport (wheeehooo)... Annars var det en helt vanlig dag, tror jag. Inget speciellt som kom mig till minnes!
Onsdag
Min kompis Agnes och jag åkte till Forum Nacka för att skumma igenom lite klädaffärer. Hittade där några underbara plagg på New Yorker som köpte dagen därpå! Efter det så åkte vi hem till mig och käkade och kollade på She's the man (Gammal, jag vet, men den ger mig alltid ett gott skratt!).
Torsdag
Skolan hade sin traditionella volleyboll turnering med niorna, där vår klass kom TVÅA :D Efter det så åkte jag och min kompis Bianca till Forum Nacka för att köpa kläderna jag hittade i onsdags! Sedan var det hemmåt och reppetera biologin inför morgondagens prov och läsa ut min svenskabok Ondskan, som rekomenderas STARKT!
Fredag
Biologiprov och alla inlämningar för olika arbeten, då betygen ska sättas nu på måndag (4/6). Detta betyder alltså att jag är läxfri från och med nu!!!!!!! :D Jag mötte sedan upp min pappa för att åka till Sickla köpkvarter där vi kollade på bio, Prometheus. Har ni sett Alien och/eller följande aliens kommer ni fatta filmens slut! Den var helt okej, 3 av 5 fick den av mig.
Lördag
Slödag på hög nivå, utnyttjade verkligen att jag är läxfri!!
Söndag
Spelat Sims 3 i princip hela dagen... Inge vidare kul, men men!!


Kläder från NewYorker!
Tublinne 49 kr
Baslinne, svart 49 kr
NewYork Shorts 269 kr
Blå t-shirt med stråärmar 99 kr




Trökigt

Har idag inte gjort ett endaste nyttigt moment... Bara spelat sims hela jedra dagen! Men VÄRT VAR DET, då jag har fått till en assnygg kille och en assöt tjej... intressant, jag vet, MÖHÖHÖHÖ.

Sitter just nu och pratar med min kompis Agnes på skype, då jag behöved hjälp med en grej. Besök hennes blogg på www.agnesfoto.blogg.se !! Den e klart värd att läsa :D


Min übercoola simpappa som är på väg till jobbet med sin feta mc!

Ska nu fortsätta att geeka Sims 3, återkommer senare uhlalalaaaa.



Sådan jävla tönt jag är, haha....


Kommer sakna er, tjejer <3

I måndags var sista träningen med mitt älskade cheerleadinglag Daggers. Jag har i ett år tränat i det laget, dock bara träningslag med endast en 2 timmars lång träning i veckan. Men bandet är ändå starkt och det var med tårar i ögonen jag gick ifrån sista träningen, ska jag säga!

Men det blir nu nya tag! Imorgon 4/6 och på lördag 9/6 ska jag gå på Dolphins tryouts! Det är ett senior fortsättnigslag, och de är för grymma! Kommer verkligen att ge allt på tryoutsen, och förhoppningsvis ser de hur mycket cheerleading betyder för mig och hur villig jag är att göra saker för att nå mina mål.
Enda saken som står i min väg är terminspriset... Jag har kollat upp t.ex. GCO's (Gothenburg cheer one) cheerförening, och de har riktigt låga priser! Det dyraste, som då är Senior Avancerad, kostar knappt 1 500 kr / termin, medan ett träningslag som tränar en gång i veckan (lägsta ranken, tävlar inte ens) kostar 1 500 kr / termin. Får hoppas på att priset inte stiger så himla mycket över 3000kr / termin, då pappa verkar lite skeptsik över det dyra priset... :'/




Daggers på Solvallas eliterace invigning. Riktigt varm dag, men ack så kul att umgås med laget! Kommer sakna er MASSOR TJEJOR!! <3 får hejja på varandra på DM och RM :D



Tillsammans med Dreams, minior nybörjare, på Brommagymnasternas uppvisning. Alldeles underbara och tallangfulla tjejer, är dom!



Jag och en utav mina cheerbästisar, Lina Forss, efter solvalla! själv är man röd som en tomat pga solkänslig hud, riktigt charmigt.. kommer sakna dig massor! <3


Ny blogg dådå..

Här är man igen dåra! Hade tidigare Devote, men tycker inte om layouten, så jag har då bytt till Blogg.se! Kanske man kan kolla med en kompis om hon skulle kunna tänka sig visa mig hur man gör en apnois layout!

Här på bloggen kommer ni kunna läsa om min vardag, vilket i översikt ser ut såhär;
 hundar
 cheerleading
 plugg
 kompisar
 spel
 film
 musik

Simma lugnt!